Veelgestelde vragen 


Wat is IBAN?

IBAN staat voor International Bank Account Number en is het international bankrekeningnummer dat u gebruikt bij SEPA-betalingen. In Nederland bestaat het IBAN nummer uit 18 tekens. In andere SEPA-landen kan dit aantal verschillen.  De  IBAN bestaat uit maximaal 34 tekens en uw bankrekeningnummer komt er altijd in voor.

Wat is BIC?

BIC staat voor Bank Identifier Code. Iedere bank heeft een unieke code voor betalingen binnen de 32 SEPA-landen. Voor een lijst met alle Nederlandse banken met de bijbehorende BIC codes hebben wij een overzicht voor u samengesteld.

Welke landen doen per 1 augustus 2014 mee met de invoering van SEPA? 
SEPA staat voor Single Euro Payments Area en het gaat om 33 SEPA-landen die meedoen: Belgie, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italie, Kroatie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenie, Slovenie, Slowakije, Spanje, Tsjechie, Verenigd Koninkrijk, Wales, Zweden en Zwitserland.

Wat is SEPA?
SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Dit is een Europese standaard die in de betaalmarkt ervoor gaat zorgen dat het makkelijker wordt om binnen de Europese Unie geld over te maken. Vanaf 1 augustus 2014 is het SEPA systeem definitief ingevoerd.

Wat gebeurde er precies op 1 augustus 2014?

De eurolanden binnen SEPA moesten uiterlijk op 1 augustus 2014 over zijn op IBAN en op de Europese standaarden voor overschrijvingen en incasso’s. Vanaf 1 augustus 2014 kan in Europa alleen nog maar betaald worden met het IBAN nummer.

Wat is het doel van IBAN-Converteren.nl?

IBAN-Converteren.nl is een service ter ondersteuning en vereenvoudiging van de migratie in Nederland naar het gebruik van Europese betalingsverkeer. Met IBAN-Converteren.nl kunt u voor Nederlandse rekeningnummers op diverse manieren de bijbehorende IBAN nummers en BIC in één keer opvragen, zonder dat u daarvoor extra gegevens nodig heeft.

Wie kan er gebruik maken van IBAN-Converteren.nl?

Iedereen. IBAN-Converteren.nl is geschikt voor zowel het  MKB als de multinationals en zorgt ervoor dat Nederlandse rekeningnummers op een makkelijke, snelle, betrouwbare en betaalbare manier omgezet kunnen worden naar IBAN. Er is geen maximum van het aantal rekeningnummers dat u kunt converteren.

Waarom zou ik gebruik maken van IBAN-Converteren.nl?

IBAN-Converteren.nl neemt veel werk en tijd uit handen. Bij iBAN-Converteren.nl heeft u alleen de rekeningnummers nodig om deze te kunnen converteren. Er is geen banknaam of BIC vereist. Daarnaast heeft IBAN-Converteren.nl drie verschillende pakketten, zodat er voor iedereen  een geschikt pakket bij zit.

Welke mogelijkheden biedt IBAN-Converteren.nl?

U kunt op drie manieren gebruik kunt maken van IBAN-Converteren.nl. U kunt alle rekeningnummers handmatig converteren voor een vast bedrag per maand, u kunt bestanden converteren met variabele kosten afhankelijk van het aantal regels in het bestand en u kunt gebruik maken van onze IBAN webservice (API).

Hoe zit het met de privacy waarborgingen beveiliging van de gegevens die ik invoer?

IBAN-Converteren.nl maakt gebruik van HTTPS. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens bij verzending versleuteld waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens worden verstuurd. Verder maken wij alleen gebruik van rekeningnummer informatie en heeft op geen enkele manier toegang tot andere informatie dan rekeningnummer met bijbehorende IBAN en BIC. Deze informatie wordt alleen gebruikt om de correcte IBAN en BIC te tonen bij een rekeningnummer. Daarnaast worden bestanden die u via ons systeem converteert niet bij ons opgeslagen.
 
Wat is het doel van IBAN-Converteren.nl?